MARGA

Sóc dissenyadora tèxtil i estic especialitzada en disfresses i complements de fantasia. Tota la vida envoltada de disfresses m'han portat fins a on sóc ara.

dimecres, 19 d’octubre del 2016

INTRODUCCIÓ A LA JOIERIA VICTORIANA / Introducción a la Joyería victoriana

LES JOIES DE LA REINA

LAS JOYAS DE LA REINA

La Reina Victoria era una amant de les joies, les dissenyava, les utilitzava i les regalava als seus amics i familiars.
Les seves preferències van marcar tendència en el disseny i comerç de joieria a Londres durant tota la seva vida, i sobretot després de la defunció del seu estimat espòs Albert en 1861, quan adopta el dol fins al final de la seva vida.
És llavors quan el negre és introduït en la joieria amb dissenys tènues, austers i ombrívols.
Aquestes peces es destaquen per tenir pedres pesades i fosques, particularment l'atzabeja, així com el ónix, l'ametista i els granats vermell profund.
L'or era usat en totes les seves formes, de vegades acompanyat d'esmalts, o amb gemmes de color. Durant el dia s'utilitzaven joies més econòmiques realitzades en ivori, carey, coral, o perles barroques, i per a la nit l'or i les gemmes eren els estels.
Els cèrcols s'usaven en longituds importants i els collarets eren ajustats al coll i amb gemmes penjant al centre.

També s'usen l'ivori tallat amb motius botànics i les perles, aplicades en collarets curts o en collarets de diverses voltes, amb separadors de baguettes i diamants enfilats.

detall de collaret MRGdisseny

collaret MRGdisseny
La Reina Victoria amó las joyas, las diseñó, las usó y las dió como regalo a sus amigos y familiares más allegados.
Sus preferencias marcaron tendencia en el diseño y comercio de joyería en Londres durante toda su vida, y sobre todo luego del fallecimiento de su amado esposo Albert en 1861, cuando adopta el luto hasta el final de su vida.
És ahora cuando el negro es introducido en la joyería con diseños tenues, austeros y sombríos.
Estas piezas se destacan por tener piedras pesadas y oscuras, particularmente el azabache, así como el ónix, la amatista y los granates rojo profundo.
El oro era usado en todas sus formas, a veces acompañado de esmaltes, o con gemas de color. Durante el día se utilizaban joyas más económicas realizadas en marfil, carey, coral, o perlas barrocas, y para la noche el oro y las gemas eran las estrellas.
Los aros se usaban en longitudes importantes y las gargantillas eran usadas cortas y con gemas colgando en el centro. 

También se usan el marfil tallado con motivos botánicos y las perlas, aplicadas en gargantillas cortas o en collares de varias vueltas, con separadores de baguettes y diamantes engarzados. 




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada